Hej Vildkat
Der benyttes ikke Polymer batterier i nogen af disse systemer, så ja, det er alle de runde batterier.
Fabrikanten af selve cellen er som nævnt på de forskellige artikel numre i denne tråd.
Det der kan gøre batterier og hvor de kommer fra interessante, er nok snart lige så meget hvem der laver batteristyringen. Det behøver jo ikke være den samme producent som har lavet selve cellen.... I sidste ende er det jo samarbejdet OG stabiliteten af det samlede batteri (celleR og celle styring) der har indflydelse på hvordan et batteri holder, både i længden i tid, og i den enkelte af- og opladnings cyklus.
Normalt, eller som regel...., så kaldes det "litium ion", når det er den runde type celler, eller de sammenrullede celler.
Når cellen kaldes "litium polymer", og nogen gange også med mellemnavnet "ion", så er det den flade type, hvor hver enkelt celle er flad, og dermed ikke sammenrullet som et normalt "lygte batteri".
Er der jern i batteriet, så er det så bare "litium jern fosfat" eller den engelske betegnelse selvfølgelig, og igen enten rullet eller i de flade polymer celle pakker.
For at gøre forvirringen endnu mere total, så laves der nu også mere eller mindre high volts celler, som har indflydelse på celle holdbarhed og hvor meget strøm opbevaring man kan få på mindst mulig plads.
Deres (Promovec/Panasonic) idé med udelukkende at benytte "ion" batterier er, at de sammenrullede celler giver mulighed for ventilation mellem cellerne, hvor imod "Polymer" cellerne kan have lidt problemer med varmeafvikling da de er så tætpakket. Syntes dog at det er noget man har fået styr på, men langt de fleste benytter idag de sammenrullede typer af batteri celler. (Rene "Ion" celler er fikseret i selve cellen, og har naturlige ventilationsgange mellem celler.)
Det vigtigste er, at det er med fornavn litium eller lithium hvis det skal være på engelsk.
At der er producent navn på selve cellen betyder blot, at der er nogen der vil ligge navn til, og som med så meget andet hjælper det intet at man har en super styring, hvis f.eks hjulene falder af...... Skal et batteri (uanset celle antal) holde f.eks i en rumraket, så skal det være i en høj kvalitet, og ikke nede fra kineser kiosken, lavet med det formål at være prisbillig.
Er det et batteri i en legetøjs rakat, betyder det ikke så meget at batteriet er ringere og dermed ofte billigere. Det er jo i princippet kvalitet man vælger imellem, hvis det ellers var til at gennemskue.....
Formålet og ønskelig strømafvikling af strøm fra et "batteri" (en række af celler) kan være meget forskellig, og har helt sikkert også betydning på et "batteri"s holdbarhed, og specielt hvis det benyttes som det er designet til.....
I dette tilfælde har man så valgt 2 forskellige typer af navngivne celler, hvor Panasonic cellen er den bedste, og Energizer cellen kapacitets mæssigt på sigt lidt ringere men billigere i indkøb. Begge er navngivne celler, så man ved hvad man køber....
Egentligt er der her tale om 3 celle typer, hvoraf de 2 er lavet af Panasonic, da den ene indeholder mere strøm end den anden (12AH batteriet med high volt celler).
Nogen har nok luret, at jeg ikke har været så heldig med de kinesiske "noname" batterier....