Du kan få helt billige batterier både med eller uden navn på, nogle er kendte nogle er ukendte...
Vælg samme type (kemi), og se så hvor stor forskel der er på levetid, sammenlignet med pris.
Trods det er samme kemi, kan batterier også være designet til forskelig brug, da der er stor forskel på om man skal drive et ur (bruger stabil strøm), eller om man skal bruge batteri til at starte en bilmotor op, som bruger meget energi på kort tid.
Uanset hvad så vil du næsten med garanti opdage at pris og kvalitet hænger sammen, og jo ældre batterierne er, jo større bliver forskellen. (fra produktions datoen)
Du kan ikke sammenligne med gamle typer af batterier, da det kun er litium typen der virker optimalt (for de fleste), og trods det kan du stadigvæk købe eldrevne ting der IKKE benytter litium batteri teknologi....... Alle større mærkevarer har tidligere lavet batterier der ikke var af litium typen, og dem skal man ikke sammenligne med.
Det er ikke navnet der betyder noget, da mærkevarer (nogle mærkevarer) også kan vælge at producerer billigt (pris og kvalitet hænger sammen igen), for at ramme et andet type marked.
Men hvordan skal man vide det som forbruger, hvis man ikke aner noget om tekniske data, batteri typer osv?
Så er det, at det er lettere at vælge nogen der står bag produktet, og ved hvad det er, og specielt hvis det er et produkt man er afhængig af i dagligdagen. Holder produktet ikke, vil det på sigt ryge ud af markedet, da man ikke kan få en høj pris for noget der er noget skrammel. (almindelige markedskræfter)
Det er selvfølgelig ok at vælge et billigt produkt, og det kan også godt være det virker for dig, eller måske er du bare heldig, men sandsynligheden for at du er "heldig" er helt sikkert højere ved at vælge et produkt som bliver solgt som et højere kvalitets produkt.
Hvorfor skulle en Kina producent egentligt sælge sine batterier til en lav pris, hvis han kunne få en højere pris hos nogen der vil sætte en mærkat på? Kinesere er altså ikke dummere end andre, da de sælger en vare for højeste bud.
De gamle eksempler du henviser til er højest sandsynligt ikke batterier af litium typen, og man skal passe på med at sammenligne bare ved brug af mærkenavne, da mærker jo også har haft en udvikling gennem tiderne.
Iøvrigt som tidligere nævnt, er styringen af batteriet mindst lige så vigtig som kvaliteten af selve batteri cellerne, for at få et stabilt og holdbart batteri. Dertil kommer designet af styringen af cellerne, som kan gøre de samme celler levedygtige meget længere (eller kortere), men som til gengæld måske koster på op eller afladnings tider.... etc. etc.....
Selvfølgelig kan mærkevarer også lave fejl, men når en kæde som f.eks Coop eller Dansk Supermarked får et dårligt produkt ind, så skifter de jo bare leverandør, og så står de gamle forbrugere tilbage, og kan slet ikke få hjælp nogen steder, hvilket også typisk er et problem med billige produkter. Men man har så heller ikke betalt så meget som udgangspunkt for produktet, og kan derfor også bedre løbe en risiko.
Det samme gælder ikke for et mærkevarer, som billedligt vil svare til at en bilforretningskæde jo kan skifte leverandør/mærker, mens f.eks TOYOTA lever på sit rygte OG lokal service niveau. (TOYOTA kan ikke bare skifte stil eller leverandør uden at det får konsekvens)
Harald Nyborg, Hjem og Fix, THansen, Bilka, Brugsen osv har typisk ikke mærkevare cykler, da de kører på pris frem for kvalitet. Det kan Raleigh eller Panther jo ikke, da de arbejder meget mere globalt, og du ser stort set ingen rigtige cykelmærker i disse typer af forretninger, da de alle får lavet speciel produktion, som de så selv sætter et varemærkenavn på. Tag SCO som et godt eksempel, som var et godt gammelt dansk produkt, men som i dag blot er et mærkat der sættes på de cykler som Dansk Super marked sælger, og som mange stadigvæk tror er et kvalitets produkt..... Det er det nok også...., til prisen.
